Bisina 8564, 165x235 cm, top
Tana 1179
Zambezi 1080 , top
Togo 7601, top
Multicolor schaft 5076, top

Tæppe inspiration til boligen

Se det hele om tæpper

Slip tæppetøjlerne
Giv bare tæppet en fremtrædende rolle, når du indretter din stue. Tænker du kreativt, kan du for eksempel ofte bruge et tæppe til at ”binde stuen sammen” og give rummet en helt ny atmosfære. Og hvem siger egentlig, at du skal vælge tæppe efter møblerne? Hvorfor ikke prøve det omvendte og tage afsæt i et flot stuetæppe med præcis de mål, du ønsker.

Mere kvalitet under måltiderne
Vælg et tæt og fladvævet kvalitetstæppe under spisebordet. Så behøver du hverken græde over spildt mælk eller bekymre dig om, at krummer og lignende undslipper støvsugeren. Du kan få spisestuetæpper i mange kvaliteter, fx uld, papir og sisal – og som med de fleste tæpper fra Fraster kan du få dit spisestuetæppe i præcis de mål, du ønsker.

TIP! Vil du undgå at løfte tæppet med, når spisestuestolene trækkes ind til bordet, skal tæppet være bordets bredde + 120 cm (60 cm på hver side) i bredden.

Tæppet må gerne betrædes!
I områder med mange skridt, fx gangarealer og entreer, har du brug for ekstra slidstyrke på gulvet. Her er sisal ofte et godt valg. Tæppet fremstilles af stærke fibre fra den kaktuslignende agaveplante, der ud over slidstyrke og høj lysægthed bidrager til et godt indeklima i din bolig med antistatiske og antibakterielle egenskaber. Sisaltæpperne reducerer desuden mængden af støvmider i rummet.

 En ulden affære
Et ægte kvalitetsuldtæppe ”ånder”. Ulden optager og binder i den proces en række uønskede stoffer fra luften og bidrager dermed til et sundt og behageligt indeklima. Du kan også kende det gode uldtæppe på, at løkkerne rejser sig hurtigt, så du undgår varige mærker efter stoleben og andre genstande.

Uldtæpper fås i flere forskellige vævninger. Fra den bløde vams med de højttuftede løkker til fx stuen eller soveværelset – til de tætte vævninger, som kan anvendes i mange rum, herunder spisestuen.