1

VISION

Fraster ønsker at bidrage positivt til verden og dens bæredygtige udvikling.

Vi arbejder mod en fremtid, hvor der kun sættes kvalitetsprodukter i verden,
som er cirkulært designet og produceret
under ansvarlige forhold med respekt
for mennesker, samfund og miljø.

Vores mål er at skabe holdbare tekstile løsninger
til mange års glæde, der med enkle midler
kan få en forlænget levetid eller indgå i nye cirkulære kredsløb.

 

Frasters strategi for ansvarlighed

Vi har siden vores begyndelse arbejdet med ressource optimering, holdbarhed og forlængelse af produkters levetid. Og denne cirkulære tilgang fortsætter ind i fremtiden med Frasters 2030-strategi, som rummer en lang række ambitiøse mål. For vi både kan og vil endnu mere.
Frasters Strategi for Ansvarlighed har fokus på tre nøgleområder mod en grønnere fremtid:

  

I vores strategi kan du læse mere om de konkrete mål for hvert område, der sætter retningen for vores arbejde og handlingsplaner i organisationen frem mod 2030.

Frasters politik for ansvarlig virksomhedsadfærd

Hos Fraster har vi en ambition om at skabe holdbare kvalitetsprodukter under ansvarlige forhold med respekt for mennesker, samfund og miljø.

Vi bestræber os på at tage hensyn til vores omverden og handle ansvarligt i alle aspekter af vores virksomhed. Og det samme forventer vi af vores samarbejdspartnere.

Derfor beder vi alle partnere om at underskrive og efterleve vores Code of Conduct. Således, at vores tekstiler fremstilles i overensstemmelse med internationale standarder for menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø, anti-korruption og dyrevelfærd

CIRKULÆRT DESIGN

Fraster designer med øje for produktets samlede livscyklus. Vi gør os umage for at designe kvalitetsprodukter, der kan holde i mange år, så det samme produkt kan forblive i brug længst mulig tid. Ved aktivt at arbejde med produktets holdbarhed sparer vi kostbare ressourcer og kunden bliver fri for at skulle skille sig af med sit højtelskede tæppe. Flere af vores produkter er således også designet til at kunne repareres, adskilles og genanvendes i nye produkter. På den måde fortsætter cirklen rundt og rundt.

Hos Fraster får vi det meste ud af selv det mindste. Undervejs i vores tæppeproduktion kan der ikke undgå at opstå materialerester, men fremfor at smide ud, gemmer vi alle brugbare rester, som får nyt liv i vores designers kreative hænder. Og de vi ikke selv finder anvendelse af, sælges når skrædderiet åbner dørene til det årlige salg af materialerester for alle interesserede. Ved at upcycle reducerer vi affald og sparrer samtidig de ressourcer, det havde krævet at producere nye materialer.

SKRÆDDERSYEDE TEKSTILE LØSNINGER

Alle Frasters produkter kan tilpasses den enkle kundes behov og ønsker. Uanset om det er til den lille entré i privaten eller det store indretningsprojekt i det offentlige, har vi kompetente hænder parat på skrædderiet. Med skræddersyede løsninger får kunden produkter præcist som ønsket. Produkter der passer perfekt ind og derfor forhåbentlig vil blive passet godt på i mange år fremover. Og skrædderiet bliver fri for at have et lager for færdigvarer og minimerer spild. Samlet set en ressourcesparende løsning for alle.

  

CERTIFICERET NATURMATERIALER  

Fraster elsker naturens materialer og hovedparten af vores produkter er lavet af uld, sisal, hør og jute. Vores foretrukne materiale er uldfilt, som med sine mange iboende evner, såsom isolering og støjreducering, skaber holdbare produkter og rare rum. Dertil er uldfilt et 100% fornybart og biologisk nedbrydeligt materiale.

Alt vores uldfilt er mærket ”Tiltro til tekstiler - STANDARD 100 by OEKO-TEX”, hvilket er din sikkerhed for, at tekstilerne er fri for skadelig kemi.

  

DANSKPRODUCERET HÅNDVÆRK

Fraster er stolte ejere af eget skrædderi i Silkeborg, hvor dygtige håndværkere skaber tekstile kvalitetsprodukter, som der er tradition for at gøre på egnen. Målet om at Frasters produkter skal skabe glæde længst mulig tid, kræver ikke kun kvalitetsmaterialer, men også høj kvalitet i forarbejdningen.

90% af Frasters produktsortiment bliver skræddersyet på vores skrædderi. De få produkter, vi ikke selv kan producere i Silkeborg, bliver syet af vores dygtige samarbejdspartner i Ungarn under samme høje krav til kvalitet og ansvarlighed.

TÆTTE SAMARBEJDSPARTNERE

Alle vores leverandører – eller samarbejdspartnere, som vi foretrækker at kalde dem – er nøje udvalgt ud fra strenge kvalitetskrav og et værdifællesskab.
Vi prioriterer at have så få og nære producenter som muligt, for at skabe lange, tætte samarbejder med god leverandørdialog i centrum. Ved at holde produktionen nær, opnår vi ikke kun mindre transport, kortere leveringstider og fleksibilitet i produktionen, men også en større transparens.

ET MINDRE KLIMAAFTRYK

Som tekstilvirksomhed, kan vi ikke undgå, at vores produktion sætter et fodaftryk. Men vi kan gøre vores bedste for, at vores aftryk bliver så lille som muligt. Skrædderiet i Silkeborg benytter grøn strøm fra vedvarende energikilder og har valgt at udfase traditionelle elpærer, som løbende erstattes med energieffektiv LED-belysning. Vi har ligeledes udskiftet vores tæpperør og papkasser til nogle af genanvendte materialer. På den måde kommer vi et skridt ad gangen nærmere et mindre fodaftryk.

 

PLADS TIL MANGFOLDIGHED

Det er vigtigt for Fraster at være en rummelig arbejdsplads med plads til mangfoldighed. Derfor tæller vores dygtige medarbejdere bl.a. flexarbejdere, seniorarbejdere, flygtninge og elever. Det giver os både kreativitet, ny viden og udvikling.

Fraster vil gerne videregive stoltheden ved at udføre kvalitetshåndværk og ser det som en samfundsopgave at hjælpe til at få flere ind på arbejdsmarkedet. Senest har vi samarbejdet med det beskyttede værksted ZigZag, om at lave de unikke Cirkeline Tæpper. Og håber på flere lokale og sociale partnerskaber i fremtiden. 

RUNDT OM ET FRASTER PRODUKT 

Tag med på en rundrejse gennem værdikæden for Frasters populære uldfilt produkt CoverSingle

 

 Klik her

HVOR KOMMER RÅVARERNE FRA - HVOR FINDER VI VORES LEVERANDØRER?

Få et grafisk overblik over Frasters leverandører og råvarernes oprindelse.

 Klik her